ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
Πεντανόστιμα, πολύ αρωματικά και αφράτα και όχι πολύ γλυκά!
Η συνταγή είναι της cuzinagias.gr και ιδού η δική μου εκτέλεση.
Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό να κάνω μικροαλλαγές στις συνταγές.
ΥΛΙΚΑ (για 37 κουλουράκια)
500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
100 γρ. νισεστέ (ή κορν φλάουρ)
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά (έβαλα μέτρια)
1 κουπάκι γιαούρτι 240 γρ. (έβαλα με πέτσα που είναι πιο υγρό)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 - 9 γρ.) ή 2 ½ κ.γ.
1 κ.γ. κακουλέ (καρδάμωμο)
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.σ ξύσμα από πορτοκάλι
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι
500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
100 γρ. νισεστέ (ή κορν φλάουρ)
150 γρ. ζάχαρη
2 αβγά (έβαλα μέτρια)
1 κουπάκι γιαούρτι 240 γρ. (έβαλα με πέτσα που είναι πιο υγρό)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 - 9 γρ.) ή 2 ½ κ.γ.
1 κ.γ. κακουλέ (καρδάμωμο)
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.σ ξύσμα από πορτοκάλι
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. σπορέλαιο
1/2 κ.γ. αλάτι
ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 κρόκος αβγού χτυπημένος με 1 κ.σ. νερό
σουσάμι ή ζάχαρη κρυσταλλική (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νισεστέ και το αλάτι.
Σε μεγάλο μπολ 4 λίτρων χτυπάμε με μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Ανακατεύουμε μέσα μαχλέπι, κακουλέ, ξύσμα, το γιαούρτι χωρίς την πέτσα και τη μαγιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά εναλλάξ με το λιωμένο βούτυρο και το λάδι.
Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά εναλλάξ με το λιωμένο βούτυρο και το λάδι.
Με τα χέρια ζυμώνουμε 5 λεπτά μια ζύμη σφιχτή που δεν θα κολλάει στα χέρια. Είναι πιο σφιχτή από τη ζύμη τσουρεκιού.
ΜΗ ΣΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΙΧΤΗ, ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ!
Σχηματίζουμε μπάλα, λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνειά της, την ξαναβάζουμε στο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ½ με 2 ώρες σε φούρνο που θερμαίνουμε για λίγο στους 40 βαθμούς.
Σχηματίζουμε μπάλα, λαδώνουμε ελαφρά την επιφάνειά της, την ξαναβάζουμε στο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ½ με 2 ώρες σε φούρνο που θερμαίνουμε για λίγο στους 40 βαθμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΖΥΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΑΡΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΕΙ!
Βγάζουμε τη ζύμη, τη ζυμώνουμε 1 λεπτό και πλάθουμε κουλουράκια.
Βγάζουμε τη ζύμη, τη ζυμώνουμε 1 λεπτό και πλάθουμε κουλουράκια.
Έφτιαξα 37 κουλουράκια!
Για κάθε κουλουράκι χρησιμοποίησα 30γρ ζύμης, σαν ένα καρυδάκι.
Για κάθε κουλουράκι χρησιμοποίησα 30γρ ζύμης, σαν ένα καρυδάκι.
Κάθε μπαλάκι το έπλασα σε λεπτό κορδόνι 30 εκατοστών και του έδωσα διάφορα σχήματα.
ΕΔΩ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΑΣΙΜΑΤΟΣ.
Αραδιάζουμε τα κουλουράκια σε 2 ταψιά ντυμένα με αντικολλητικό χαρτί.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθούν σχεδόν 1 ώρα σε ζεστό περιβάλλον.
Τα περνάμε με χτυπημένο αυγό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι ή και ζάχαρη,
Έψησα στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά.
Τα περνάμε με χτυπημένο αυγό και αν θέλουμε πασπαλίζουμε σουσάμι ή και ζάχαρη,
Έψησα στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά.
Κουλουράκια μαλακά με γεύση τσουρεκιού