ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
Υλικά
Για τα Σου- 150 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
- 100 γρ. νερό
- 80 γρ. βούτυρο αγελάδας
- 1 κ.γ. αλάτι
- 10 γρ. ζάχαρη (περίπου ½ κ.σ.)
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. αυγά περίπου, 5 αυγά
Για την Κρέμα
- 500 γρ. γάλα
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 160 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 6 κρόκους
- 2 αυγά ολόκληρα
- 40 γρ. αλεύρι
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο
Για τη Σάλτσα σοκολάτας
- 500 γρ. σοκολάτα
- 400 γρ. γάλα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 220 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Για τα Σου
Για την Κρέμα
Για τη Σάλτσα σοκολάτας
Για το στήσιμο
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τεμαχισμένο.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το βούτυρο, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα.
- Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, σφίξει το μείγμα και αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, το αποσύρουμε.
- Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό, ώστε να χλιαρύνει, προσθέτοντας έπειτα ένα-ένα τα αυγά μέχρι να γίνει μια λεία και μαλακιά ζύμη (θα είναι σχετικά ρευστή).
- Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ, στρογγυλό στόμιο.
- Σχηματίζουμε επάνω σε μια λαδόκολλα μικρά μπαλάκια διαμέτρου 2 - 2,5 εκ.
- Αφήνουμε απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν ελαφρώς στο ψήσιμο.
- Αν δεν έχουμε σακούλα κορνέ, μπορούμε να φτιάξουμε τα σου με δυο κουταλάκια: με το ένα παίρνουμε μια μικρή κουταλιά από τη ζύμη και με το άλλο τη σπρώχνουμε προς τη λαδόκολλα, δίνοντάς της παράλληλα στρογγυλεμένο σχήμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις πάνω-κάτω) και ψήνουμε για περίπου 20 - 30 λεπτά, χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο μέχρι τα σου να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 3 ώρες να στεγνώσουν.
Για την Κρέμα
- Βάζουμε σε κατσαρολίτσα το γάλα με την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν.
- Σε μπολ χτυπάμε τα αβγά με το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Παίρνουμε το ζεστό γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα προσθέτουμε σιγά - σιγά στο μείγμα αυγών χτυπώντας τα συνεχώς.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε όλο το μείγμα πάλι μέσα στην κατσαρολίτσα.
- Την τοποθετούμε πάλι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς.
- Μέχρι να δούμε ότι η κρέμα μας έχει δέσει.
- Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Την αδειάζουμε σε μεταλλικό μπολ να κρυώσει πολύ πιο εύκολα και καλύπτουμε ακουμπώντας επάνω στην επιφάνεια τη μεμβράνη για να μην πιάσει κρούστα.
- Αφού κρυώσει την χτυπάμε λίγο να αφρατέψει.
Για τη Σάλτσα σοκολάτας
- Βάζουμε το γάλα στη φωτιά μαζί με την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Για το στήσιμο
- Κάνουμε τρύπες στα σου και γεμίζουμε με κορνέ με την κρέμα.
- Βάζουμε λίγη σάλτσα σοκολάτας στον πάτο από τα μπολάκια, έπειτα δύο σου και από πάνω ρίχνουμε σάλτσα σοκολάτας.
- Γαρνίρουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.