ΤΡΑΓΑΝΑ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ - ΚΑΡΥΔΙΟΥ
Ιδανικά για το καφεδάκι μας.
Έπιασα πρώτα τη μαγιά με το χλιαρό νεράκι και τη ζάχαρη και την άφησα να ενεργοποιηθεί.
Ιδανικά για το καφεδάκι μας.
Υλικά για την ζύμη
500 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
500 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
9 γρ. μαγιά ξερή
120 ml νερό χλιαρό
60 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό πορτοκαλιού
120 ml νερό χλιαρό
60 ml ελαιόλαδο
30 ml χυμό πορτοκαλιού
Υλικά για τη γέμιση
150 γρ. μέλι
150 γρ. ταχίνι, εγώ έβαλα με κακάο
100 γρ. σταφίδες
καρύδια με το μάτι
150 γρ. μέλι
150 γρ. ταχίνι, εγώ έβαλα με κακάο
100 γρ. σταφίδες
καρύδια με το μάτι
60 γρ. κανέλα
Έπιασα πρώτα τη μαγιά με το χλιαρό νεράκι και τη ζάχαρη και την άφησα να ενεργοποιηθεί.
Στη συνέχεια πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και έκανα ένα ζυμαράκι που να μη κολλάει στα χέρια.
Το άφησα να φουσκώσει μια ώρα.
Στη συνέχεια το άνοιξα σε ένα φύλλο παραλληλόγραμμο και επάνω έβαλα τη γέμιση και την άπλωσα.
Το έκανα ρόλο και έκοψα φετουλες στο μέγεθος που ήθελα.
Έψησα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Πασπάλισα με ζάχαρη άχνη και κανελιτσα .
Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Τραγανά ταχινοπιτάκια με γέμιση σταφίδας - καρυδιού
Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Τραγανά ταχινοπιτάκια με γέμιση σταφίδας - καρυδιού