Νηστίσιμη αφράτη και αρωματική Σταφιδόπιτα
Συνταγή εγγύηση!!!!
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. ζάχαρη ή 1 κούπα
250 γρ. καλαμποκέλαιο ή 1 κούπα
250 γρ. πολτό πορτοκαλιού
200 γρ. σταφίδες μαύρες
1 κούπα χλιαρό νερό (που θα μουλιάσουν οι σταφίδες μέσα)
1 κουταλάκι γεμάτο κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 βανιλάκια
1/4 κουταλάκι ξύσμα
1/4 κουταλάκι σόδα
2 κουταλιές πετιμέζι
1 πακέτο φαρίνα των 500 γρ.
100 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες αλευρωμένες που βάζουμε στο τέλος
(100 γρ. καρύδια τριμμένα προαιρετικά )
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς Κελσίου, εστία πάνω - κάτω, σε ζεστό φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Μέγεθος ταψιού 30 επί 24.
…
Παρακολουθήστε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί