ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΣΙΣΑΜΩΤΑ ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ
Τραγανά, νόστιμα και υγιεινά!!!
Τα λαδερά κουλουράκια είναι τα πιο αγαπημένα βουτήματα σε όλη την Ελλάδα ... φτιάχνονται εύκολα και διατηρούνται για πολλές μέρες... ιδανικά για πρωινό και για τον καφέ μας.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
150 γρ. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
100 ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη λευκή
100 ελαιόλαδο
50 γρ. ζάχαρη λευκή
50 γρ. ζάχαρη καστανή
420 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κγ κανέλα
1 κγ κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κγ κοφτό σόδα μαγειρική
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
1 κούπα σουσάμι άψητο
Πρώτα τα υγρά υλικά με την ζάχαρη και αφού πρώτα διαλύσουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε ελάχιστα ίσα - ίσα μέχρι να ενωθούν. Δεν παραζυμώνουμε για να μην βγει το λάδι (δε θα πετύχουν).
Πλάθουμε κουλουράκια σε ο,τι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε στο σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 - 25 λεπτά.
Αφού κρυώσουν αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος.
Credits:
Siarka Sofia
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Νηστίσιμα σισαμωτά λαδοκουλουράκια με πορτοκάλι και κανέλα