Κέικ του διαβόλου!


ΚΕΪΚ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!

Σοκολατένιο κέικ με βελούδινο γλάσο σοκολάτας ανάμεσα στις στρώσεις του!!

Για το κέικ:
1 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη (δοσομετρητής των 250 ml)
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα φρέσκο
1 κούπα Βιτάμ soft
4 αυγά
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη κρύα
2 βανίλιες

Για το γλάσο:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. κριμ τσιζ
2 κ.σ. γάλα
1 βανίλια
λίγο αλάτι
2,5 κούπες ζάχαρη άχνη

Όλα τα υλικά για το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου.
Έχουμε λιώσει τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη βάλουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά για το κέικ.
Βάζουμε όλα τα υλικά για το κέικ (και τη λιωμένη κουβερτούρα), στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για 4' στη δυνατή ταχύτητα ν' αφρατέψουν. 
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε μια φόρμα και ψήνουμε το κέικ σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Αφήνουμε να κρυώσει.

Γλάσο:
Λιώνουμε τη σοκολάτα (200γρ.) σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ, το κριμ τσιζ με το γάλα και τη βανίλια ν' αφρατέψει.
Αδειάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το αλάτι και την άχνη και τα χτυπάμε όλα μαζί, ώσπου να έχουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε το γλάσο για 1 ώρα στο ψυγείο.
Το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε, ν' αφρατέψει.
Το χωρίζουμε σε 3 μέρη.
Κόβουμε σε τρεις πάτους το κέικ και ενώνουμε βάζοντας γλάσο ενδιάμεσα.
Στολίζουμε με το υπόλοιπο γλάσο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα.


Credits:
Λένα Χριστοπούλου
Οι Προκομμένες/οι - Συνταγές
Κέικ του διαβόλου!