Γίγαντες στο πήλινο


ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

Υλικά
500 γρ. γίγαντες
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 πράσο κομμένο σε φέτες
2 μεγάλα καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαρί σέλερι ψιλοκομμένο
φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλιά μέλι
200 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. τριμμένη ντομάτα
αλάτι
πιπέρι

Βάζουμε αποβραδίς τους γίγαντες να φουσκώσουν.
Το πρωί τους ξεπλένουμε, τους βράζουμε για ένα λεπτό και πετάμε το πρώτο νερό.
Τους ξαναβάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μαζί με το λάδι.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό που έβρασαν οι γίγαντες και το μέλι.
Ύστερα ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τους γίγαντες και ανακατεύουμε με προσοχή για να μην τους χαλάσουμε,
Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και τη φλούδα πορτοκαλιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.


Credits:
Dina Doriza
Γίγαντες στο πήλινο