Γεμιστά καλαμαράκια φούρνου



ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά:

(μετράμε τα υλικά με ποτήρι 200 ml)
  • 3 μεγάλα καλαμάρια, πλυμένα και καθαρισμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1/2 ποτήρι ρύζι βρασμένο
  • 1/2 ποτήρι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 1 ποτήρι βραστό νερό
  • 125 γρ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

  1. Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το μισό λάδι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και αχνίζουμε για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα πλοκάμια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε για 2 λεπτά.
  3. Τέλος ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
  4. Ρίχνουμε τον μαϊντανό, τις ντομάτες, το πελτέ, το αλάτι και το μαυροπίπερο και βράζουμε στο χαμηλό μέχρι να δέσουν.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίζουν κρατώντας τον ζωμό.
  6. Περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα.
  7. Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμάρια, όχι τέρμα αφήνουμε λίγο κενό, και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.
  8. Ρίχνουμε πάνω τους το ζωμό, το υπόλοιπο λάδι και το νερό.
  9. Τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
  10. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μείνουν με λίγη σάλτσα.


ΠΗΓΗ: Tzeni Tsanaktsidou