Πιτάκια με μάραθο, σπανάκι και φέτα



ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΑΘΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Υλικά
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 - 5 κουταλιές λάδι
3 - 4 κουταλιές ξύδι
λίγη ρακί
αλάτι
νερό όσο πάρει

Για τη γέμιση
σπανάκι
μάραθο
κρεμμυδάκια φρέσκα
περίπου 350 γρ. φέτα σκληρή
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο 

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Κοσκινίζω το αλεύρι, κάνω μία γουβίτσα και ρίχνω τα υλικά για τη ζύμη.
Ζυμώνω πολύ καλά, αν κολλάει στα χέρια ρίχνω λίγο αλευράκι, και αφήνω να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Έχω κόψει και πλύνει το σπανάκι μου και το έχω αφήσει σε τρυπητό μαζί με αλάτι ενώ ζουλάω ανά διαστήματα για να βγάλει όλα τα υγρά του
Κόβω τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτω και τη φέτα με το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
Ανοίγω το φύλλο και κοβω με κουπάτ στρογγυλά. Αν δεν έχετε το μουλτι κάνει την ίδια δουλειά, είναι σωστό στη διάμετρο.
Γεμίζω και πιέζω τα άκρα καλά με ένα πιρούνι.
Τηγανίζω σε καυτό ηλιέλαιο.


Credits:
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Πιτάκια με μάραθο, σπανάκι και φέτα