ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Υλικά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
125 γρ. νερό
125 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 αυγό
90 γρ. ζάχαρη
80 γρ. λάδι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
125 γρ. νερό
125 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 αυγό
90 γρ. ζάχαρη
80 γρ. λάδι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
Γέμιση
1/2 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα - φουντούκια - καρύδια) τριμμένα
3 κ.σ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
λίγες σταφίδες
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
1/2 φλυτζάνι ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα - φουντούκια - καρύδια) τριμμένα
3 κ.σ. ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
λίγες σταφίδες
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
Γλάσο
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό πορτοκαλιού
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό πορτοκαλιού
Σε μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά να λιώσει.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι που κολλάει αρκετά.
Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και το πλάθουμε.
Το αφήνουμε να φουσκώσει, δεν βάζουμε άλλο αλεύρι!!
Το ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε τους τριμμένους ξηρούς καρπούς με τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κάνουμε ρολό.
Το σχίζουμε στη μέση, το στρίβουμε το κάνουμε στρογγυλό.
Το βάζουμε στη φόρμα του κέικ που την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους175 βαθμούς με αντιστάσεις για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε γλάσο από άχνη με χυμό πορτοκαλιού.
ΠΗΓΗ: Βικη Αναματερου