ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή βγάζει περίπου 60 κομμάτια.
Χτυπάω 340 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ (LURPAK) που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με 2 κούπες τσαγιού ΖΑΧΑΡΗ και 4 ΑΥΓΑ σε θερμοκρασία δωματίου επίσης.
Στη συνέχεια προσθέτω 5 κούπες ΑΛΕΥΡΙ, 2 φακελάκια ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ και 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ.
Κόβω με το μαχαίρι 4 ΚΟΥΒΡΤΟΥΡΕΣ των 125 γρ. Γιώτης και θρυμματίζω 200 γρ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ και τα ρίχνω και αυτά στο μείγμα.
(Στα φουντούκια και στη σοκολάτα μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε κάτι, ανάλογα με τα γούστα σας.)
Το βάζω μισή ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθω μπαλάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
Όταν τα βγάζω είναι μαλακά και νομίζεις ότι είναι άψητα, θέλουν όμως μόνο 10 λεπτά ψήσιμο και μόλις κρυώσουν σφίγγουν.
Τοποθετήστε τα με λίγο κενό γιατί απλώνουν.
Όταν τα βγάζω είναι μαλακά και νομίζεις ότι είναι άψητα, θέλουν όμως μόνο 10 λεπτά ψήσιμο και μόλις κρυώσουν σφίγγουν.
Τοποθετήστε τα με λίγο κενό γιατί απλώνουν.