
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η συνταγή βγάζει περίπου 60 κομμάτια.
- Χτυπάω 340 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ (LURPAK) που είναι σε θερμοκρασία δωματίου με 2 κούπες τσαγιού ΖΑΧΑΡΗ και 4 ΑΥΓΑ σε θερμοκρασία δωματίου επίσης.
- Στη συνέχεια προσθέτω 5 κούπες ΑΛΕΥΡΙ, 2 φακελάκια ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ και 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ.
- Κόβω με το μαχαίρι 4 ΚΟΥΒΡΤΟΥΡΕΣ των 125 γρ. Γιώτης και θρυμματίζω 200 γρ. ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ και τα ρίχνω και αυτά στο μείγμα.
- (Στα φουντούκια και στη σοκολάτα μπορείτε να μειώσετε ή να αυξήσετε κάτι, ανάλογα με τα γούστα σας.)
- Το βάζω μισή ώρα στο ψυγείο και μετά πλάθω μπαλάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Όταν τα βγάζω είναι μαλακά και νομίζεις ότι είναι άψητα, θέλουν όμως μόνο 10 λεπτά ψήσιμο και μόλις κρυώσουν σφίγγουν.
- Τοποθετήστε τα με λίγο κενό γιατί απλώνουν.