Κουλουράκια βουτύρου



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ 100 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ, 100 γρ. ΒΙΤΑΜ και 50 γρ. ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ μαζί με 1 ποτήρι ΖΑΧΑΡΗ.
Ρίχνουμε 4 ΑΥΓΑ, 3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ, το ΞΥΣΜΑ από 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ και το ΧΥΜΟ τους.
Χτυπάμε για 3 λεπτά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε λεκάνη και ρίχνουμε λίγο - λίγο ΑΛΕΥΡΙ, θα χρειαστεί περίπου 1 κιλό, και 2 κ.γ. ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ. Εμένα δεν το πήρε όλο το κιλό, περισσεψε μία χούφτα.
Ζυμώνουμε, η ζύμη να μην είναι σφιχτή!
Φτιάχνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και αλείφουμε με 1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ και λίγο ΝΕΡΟ.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.


Credits:
Βικυ Γκαρλα Σαρλη
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Κουλουράκια βουτύρου