ΣΑΡΑΓΛΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
- 1 κ.γ. κανέλα
- στη μύτη του κουταλιού μαστίχα Χίου σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ελαφρύ
Για το σιρόπι
- 2 κούπες νερό
- 3 κούπες ζάχαρη σχεδόν γεμάτες
- 2 καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας καλό μέλι
- σταγόνες από λεμόνι
- Βράζετε για 5 λεπτά και αν χρειαστεί ξαφρίζετε.
Εκτέλεση
- Ανοίγετε το κάθε φύλλο της κρούστας, ρίχνετε τη γέμιση που έχετε ανακατέψει τα παραπάνω μυρωδικά μέσα στο μίγμα και τυλίγετε αφού έχετε βάλει μέσα τη βέργα.
- Μόλις τελειώσει το στήριγμα στο κάθε φύλλο πιέζετε με τα δύο σας δάχτυλα δεξιά και αριστερά τις άκρες για να γίνει η σούρα και τραβάτε τη βέργα.
- Τοποθετείται μέσα σε ένα τετράγωνο πυρέξ.
- Μόλις τελειώσετε όλη τη διαδικασία βάζετε να κάψει καλά το λάδι.
- Όταν αρχίζει να κοχλάζει περιχύνετε το σαραγλί με το καυτό λάδι.
- Αφήνετε να απορροφήσει τελείως το λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί καλά, να σφίξει και να ροδοκοκκινίσει.
- Αφήνετε το γλυκό να είναι ζεστό… όχι καυτό!
- Έχετε βράσει νωρίτερα το σιρόπι για 5 λεπτά και το έχετε και αυτό να είναι ζεστό.
- Ρίχνετε ΖΕΣΤΟ σιρόπι σε ΖΕΣΤΟ γλυκό (ΟΧΙ να είναι καυτά και τα δύο)!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou