Χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη



ΧΤΑΠΟΔΙ ΞΙΔΑΤΟ ΛΑΔΟΡΙΓΑΝΗ

Το απόλυτο πιάτο για τις ημέρες της νηστείας, αλλά και ένας ακαταμάχητος τσιπουρομεζές!

Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι
ξύδι καλής ποιότητας
λάδι
νερό
1 φύλλο δάφνης
4 - 5 μπαχάρια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μας, 1 ποτήρι κρασιού ξύδι, τη δάφνη, τα μπαχάρια, το κρεμμύδι και νερό, μέχρι να σκεπαστεί.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ½ με 2 ώρες τουλάχιστον.
Τσιμπάμε με το πιρούνι μας και πρέπει να είναι μαλακό.
Όταν είναι έτοιμο και έχει κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Για να σερβίρουμε προσθέτουμε λάδι, ξύδι, λίγο αλάτι και ρίγανη.
Απολαύστε το με τηγανιτές πατατούλες ... με πολλές τηγανιτές πατατούλες !!!


Credits:
Siarka Sofia
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Χταπόδι ξιδάτο λαδορίγανη