Φρέσκο Χταποδάκι κρασάτο



ΦΡΕΣΚΟ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΚΡΑΣΑΤΟ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζω καλά το ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ και το βάζω σε μία κατσαρόλα να βγάλει όλα τα ζουμάκια του.
Σβήνω με λίγο ΞΥΔΙ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ, προσθέτω 1/2 ποτήρι του νερού ΚΡΑΣΙ, 1/2 ποτήρι ΝΕΡΟ και 1/2 ποτήρι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Ρίχνω 3 - 4 ΜΠΑΧΑΡΙΑ και 2 - 3 φύλλα ΔΑΦΝΗΣ, κλείνω το καπάκι και χαμηλώνω πολύ την θερμοκρασία (δεν προσθέτω άλλο νερό).
Όταν γίνει πολύ καλά, να λιώνει δηλαδή, σβήνω την φωτιά και προσθέτω ΡΙΓΑΝΗ και αν χρειαστεί λίγο ΑΛΑΤΑΚΙ.


Credits:
Αγγελική Σκόνη
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Φρέσκο Χταποδάκι κρασάτο