ΡΑΒΑΝΙ Η ΡΕΒΑΝΙ
Υλικά
(το ποτήρι νερού είναι χωρητικότητας 240 γρ.)
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκάρυδο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα μαζί με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
4 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι νερού γιαούρτι
1 ποτήρι νερού τριμμένο ινδοκάρυδο
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 βανίλιες
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα μαζί με 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 φέτα λεμόνι
Βράσιμο 12 λεπτά από το σημείο βρασμού.
Όταν αποσύρουμε το σιρόπι από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές βούτυρο.
Καρύδα τριμμένη ( προαιρετικά)
Καρύδα τριμμένη ( προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τις βανίλιες, το ξύσμα, τη σόδα με το χυμό λεμονιού και σιγά - σιγά τα στερεά υλικά.
Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί με διάμετρο 32 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.
Σιροπιάζουμε με ΧΛΙΑΡΟ σιρόπι και ΧΛΙΑΡΟ γλυκό.
ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni