Κουλουράκια πορτοκαλιού


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


Υλικά
(Το ποτήρι ήταν 300 ml)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
ξύσμα απο τα πορτοκάλια
1 μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο


Χτυπάω με το σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτω το χυμό έχοντας ρίξει μέσα τη σόδα και το ξύσμα.
Ριχνω λίγο - λίγο και το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνω λίγο να ξεκουραστεί.
Αλείφω με κρόκο αβγού και λίγο νεράκι (αν δεν νηστεύουμε).
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτα.


Δημιουργός συνταγής: Σταυρουλα Μπονη

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!