Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
650 γρ. τριμμένο κασέρι γκούντα
10 - 12 φέτες ζαμπόν ή χοιρινή ωμοπλάτη
1 - 2 πιπεριές μακρουλές ψιλοκομμένες
κονκασέ
1 κρόκου αυγού
λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει 2 - 3 ώρες.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε λίγο μεγαλύτερο από το ταψί.
Αφήνουμε τη σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου να ξεπαγώσει 2 - 3 ώρες.
Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε λίγο μεγαλύτερο από το ταψί.
Ρίχνουμε το μισό κασέρι τριμμένο, το ζαμπόν ή τη χοιρινή ωμοπλάτη (ανάλογα τι θα βάλετε), πάνω σε κάθε φέτα ζαμπόν βάζουμε λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά και λίγο κονκασέ και από επάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι.
Ανοίγουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας και το βάζουμε από πάνω.
Κλείνουμε καλά τις άκρες γύρω - γύρω.
Χαράζουμε την ζαμπονοκασερόπιτα σε κομμάτια, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό) και ρίχνουμε και σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου.
Χαράζουμε την ζαμπονοκασερόπιτα σε κομμάτια, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού (χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό) και ρίχνουμε και σουσάμι από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 - 45 λεπτά περίπου.