ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ
Υλικά για 4 χωριάτικα φύλλα
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
3 κ.σ. λάδι
νερό όσο πάρει
Τρίβουμε το αλεύρι με το λάδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Θέλουμε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε 4 μπάλες και αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
Υλικά για την κρέμα
4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. φέτα
2 αβγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Υλικά για την κρέμα
4 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα
1 φλυτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
500 γρ. φέτα
2 αβγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Αφού λαδωθεί προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Ύστερα προσθέτουμε τα αβγά, το τυρί τριμμένο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ανοίγουμε τα φύλλα με νισεστέ, στρώνουμε σε ένα λαδωμένο ταψί Νο38 2 φύλλα ζαρωμένα με λάδι, ενδιάμεσα την κρέμα και άλλα 2 φύλλα από πάνω.
Ρίχνουμε λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για 1 ώρα και μετά μισή ώρα μόνο κάτω αντίσταση.
Τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο και κρέμα μπουγάτσας