Μπριός με κρέμα



ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε 240 γρ. χλιαρό ΓΑΛΑ διαλύουμε 1 φακελάκι ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ.
Προσθέτουμε 80 γρ. ΖΑΧΑΡΗ, 80 γρ. ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ, 1 ΑΥΓΟ, ΞΥΣΜΑ από 1 ΛΕΜΟΝΙ και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε 500 γρ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ. (στο οποίο έχουμε προσθέσει 1/2 κ.γ. ΑΛΑΤΙ) σε δόσεις και ζυμώνουνε.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα.
Μετά από μια ώρα βάζουμε την ζύμη σε ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ταψάκι ή πυρέξ Ν28 και το αφήνουμε σκεπασμένο να φουσκώσει λίγο ακόμη.

Κάνουμε την ΚΡΕΜΑ ως εξής:
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλά 1 ΑΥΓΟ, 50 γρ. ΖΑΧΑΡΗ, 2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ, 2 κ.σ. γεμάτες ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε 300 γρ. ΓΑΛΑ.
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Με τα δάχτυλα μας πατάμε την ζύμη και ανοίγουμε δύο κύκλους.
Βάζουμε την κρέμα σε κορνέ και γεμίζουμε με αυτήν τους κύκλους της ζύμης.
Αλείφουμε με χτυπημένο ΑΥΓΟ, που βάλαμε και ένα κ.γ. ΓΑΛΑ, την ζύμη και πασπαλίζουμε με ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει!



Credits:
Maria Anestaki
Λαχταριστές Δημιουργίες
Μπριός με κρέμα