ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ
Υλικά
450 γρ. φύλλα κρούστας
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
ανθόνερο
Υλικά για τη γέμιση
6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν
3 φλ. αμύγδαλα με την φλούδα
1 φλ. φρυγανιά τριμμένη.
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο.
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλλο.
1 σφηνάκι κονιάκ
χυμός από ένα πορτοκάλι και ξύσμα
1 πρέζα αλάτι
Σιρόπι
Σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
2,5 φλ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Χτύπησα τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
Μετά χτύπησα τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Πρόσθεσα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και στο τέλος με απαλές κινήσεις την μαρέγκα.
Σε ένα μέτριο ταψί έστρωσα 6 φύλλα κάτω αλείφοντας με το βούτυρο.
Έριξα τη γέμιση και από πάνω έβαλα αλλά 6 φύλλα αλείφοντας και αυτά.
Το έκοψα και το ψέκασα με λίγο ανθόνερο.
Το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Το άφησα να κρυώσει, έκανα το σιρόπι και το έριξα από πάνω ζεστό.
Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Credits:
αναστ γεώ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Κοπεγχάγη