ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΜΕ ΑΠΙΘΑΝΗ ΓΕΥΣΗ OREO
Υλικά για Φόρμα 28 νούμερο
(το φλυτζάνι που μέτρησα είχε χωρητικότητα 240 ml)
1 φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
1,5 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αβγά μεγάλα
4 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ ή γάλα
1 πακέτο μπισκότα Oreo
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο
80 γρ. καφέ φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κοφτό κ.γ. σόδα
1 φλυτζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο
1,5 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αβγά μεγάλα
4 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ ή γάλα
1 πακέτο μπισκότα Oreo
1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ.
2 βανίλιες
2 κ.σ. κακάο
80 γρ. καφέ φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κοφτό κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν για 10 λεπτά.
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες να αφρατέψουν για 10 λεπτά.
Ύστερα προσθέτουμε το λάδι σταδιακά, χτυπάμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Στη συνέχεια το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με την σόδα, το κακάο και τα 100 γρ. Oreo τριμμένα στο μούλτι εναλλάξ με τον καφέ και το ρούμι.
Στο τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπισκότα που τα σπάμε σε πιο μεγάλα κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για 50 με 55 λεπτά ανάλογα πάντα με το φούρνο.
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
τριμμένα Oreo
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα πού την έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Αφήνουμε 1 λεπτό να σταθεί και ύστερα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα!