
ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ
Υλικά
- 140 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1,5 φλ. ζάχαρη (300 γρ.)
- 2 αβγά
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 ½ φλ. γάλα (160 γρ.)
- 1 κ.σ. κανέλα
- 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 100 γρ. αλεσμένο καρύδι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τη μαύρη ζάχαρη.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα.
- Σε τρίτο μπολ χτυπάμε τη λευκή ζάχαρη με το βούτυρο να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.
- Όταν το μείγμα έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί.
- Στο τέλος προσθέτουμε το γάλα σιγά - σιγά.
- Βάζουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα, είτε αφού ενσωματώσουμε στο μείγμα το καρύδι και ανακατέψουμε, είτε βάζοντας σε στρώσεις μείγμα και καρύδια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα περίπου. Τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε.
- Αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
- Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δημιουργός συνταγής: Jenny Loufa
