
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ τρίβουμε 250 γρ. ΦΕΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ και 500 γρ. ΑΝΘΟΤΥΡΟ.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε 500 ml ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ, 1/2 φλιτζάνι ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ, 4 ΚΡΟΚΟΥΣ, 2 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ και ΠΙΠΕΡΙ.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Ανακατεύουμε μαζί με τα τυριά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε 500 ml ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ, 1/2 φλιτζάνι ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ, 4 ΚΡΟΚΟΥΣ, 2 κ.σ. ΒΟΥΤΥΡΟ και ΠΙΠΕΡΙ.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Ανακατεύουμε μαζί με τα τυριά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε ένα ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ.
Ρίχνουμε τη ΓΕΜΙΣΗ και τοποθετούμε από πάνω το άλλο ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ.
Με ένα πινέλο περνάω την επιφάνεια με λίγο ΝΕΡΟ και ΛΑΔΙ.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Βικυ Γκαρλα Σαρλη, συνταγή Βέφα Αλεξιάδου
Με ένα πινέλο περνάω την επιφάνεια με λίγο ΝΕΡΟ και ΛΑΔΙ.
Ψήσιμο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Δημιουργός συνταγής: Βικυ Γκαρλα Σαρλη, συνταγή Βέφα Αλεξιάδου