
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ
Τόσο απλό αλλά απίστευτα γευστικό!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα βάζω 1 φλυτζάνι του τσαγιού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ να κάψει.
- Τσιγαρίζουμε 1 μεγάλο ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και 1 σκ. ΣΚΟΡΔΟ μέχρι να ξανθύνει.
- Προσθέτουμε το ΧΟΙΡΙΝΟ και το σβήνουμε με 1 φλυτζάνι του τσαγιού ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
- Ρίχνουμε 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ τριμμένες, 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ, 1 ΚΑΡΟΤΟ ψιλοκομμένο,1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ψιλοκομμένη, 1 πρέζα ΚΑΝΕΛΑ σε σκόνη, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λαδώνουμε λίγο το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ (αυτό το κάνουμε να μη μας κολλήσει το κριθαράκι και να μας μείνει σπυρωτό).
- Σε ένα ταψί βάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε το ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ και ΝΕΡΟ ΒΡΑΣΤΟ (αν χρειάζεται) και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 - 25 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε το νερό κι αν χρειάζεται προσθέτουμε, πάντα ζεστό!
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη