Αμυγδαλόπιτα



ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

Υλικά
6 αυγά,
1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο,
1 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα,
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη,
1,5 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό,
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από ένα λεμόνι
αμύγδαλο φιλέ

Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη,
3 κούπες νερό,
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Σε μικρό κατσαρολάκι βράζω το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
Αφήνω το σιρόπι μου να κρυώσει.
Ξεχωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους.
Χτυπώ τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπώ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μου.
Στη συνέχεια, προσθέτω σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος την μαρέγκα και ανακατεύω με την σπάτουλα με αργές κινήσεις.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 - 45 λεπτά. Ανάλογα τον φούρνο.
Μόλις το βγάλω από το φούρνο κόβω σε κομμάτια και σιροπιάζω.
Πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ.


Credits: