
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΡΑΦΑΕΛΟ
Υλικά:
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 φυτική σαντιγί (στην πράσινη συσκευασία)
- 3 κρέμες στιγμής με γεύση βανίλιας (άνθος αραβοσίτου)
- 1 λίτρο γάλα
- 3 πακέτα πτι μπερ
- 100 - 120 γρ. ινδοκάρυδο
- λίγη κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ζαχαρούχο με τη φυτική σαντιγί.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα με τις κρέμες.
- Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια.
- Ενώνουμε τις κρέμες, τις χτυπάμε να ομογενοποιηθούν και ρίχνουμε τα σπασμένα πτι μπερ.
- Σε μεγάλο τσέρκι ρίχνουμε στον πάτο ινδοκάρυδο, βάζουμε το μείγμα και τελειώνουμε πάλι με ινδοκάρυδο.
- Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο κουβερτούρα από πάνω.
- Τέλος το βάζουμε για τρεις ώρες στην κατάψυξη και μετά μπορούμε να το βάλουμε απλά στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη