Γλυκό Σεράνο που θα σας αφήσει άφωνους!



ΓΛΥΚΟ ΣΕΡΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΑΦΩΝΟΥΣ!


Υλικά:
1 μόρφατ
1 ζαχαρούχο
1 κουβερτούρα 125 γρ. λιωμένη
2 πακέτα σαβαγιάρ

Σιρόπι:
2 κούπες του τσαγιού ζάχαρη
3 κούπες του τσαγιού νερό
2 κ.γ. κακάο
1 κ γ. υγρή βανίλια
Το σιρόπι το βράζουμε για 3 λεπτά.

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μόρφατ να αφρατέψει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι μια στρώση.
Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα.
Ξαναβάζουμε άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
Διακοσμούμε με ό,τι θέλουμε.
Ψυγείο για αρκετές ώρες γιατί όσο μένει στο ψυγείο γίνεται και καλύτερη.


Δημιουργός συνταγής: Ελενη Τσιουκανη 
 
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!