
ΧΤΑΠΟΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζω στη χύτρα το ΧΤΑΠΟΔΙ κομμένο σε μικρά κομμάτια.
- Αφήνω να φύγουν τα υγρά του και σβήνω με 1 ποτήρι του κρασιού ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ.
- Μόλις εξατμιστεί ρίχνω 1/2 ποτήρι του κρασιού ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 3 μεγάλα ψιλοκομμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΜΠΑΧΑΡΙ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ, ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 κ.σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ και ΝΕΡΑΚΙ και σκεπάζω τη χύτρα μου για 25 λεπτά.
- Τέλος έχω προθερμάνει το φούρνο, συμπληρώνω ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ στη χύτρα μου και ρίχνω το ΧΤΑΠΟΔΙ στο ταψί.
- Ρίχνω και 1 πακέτο ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ και τα βάζω στο φούρνο μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια. Να κρατάνε λιγουλάκι και να έχει και λίγο ζουμάκι μέσα στο ταψί.
- Ανακατεύω 3 - 4 φορές όσο μαγειρεύονται.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou