Πιπεριές μπαχοβίτικες τουρσί


ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΠΟΧΟΒΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΣΙ


Τρώγεται σχεδόν αυθημερόν!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρόλα βάζουμε αναλογία:
1 κούπα ΝΕΡΟ 
1 κούπα ΞΥΔΙ 
1/2 κούπας ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
Βράζουμε τρυπημένες τις ΠΙΠΕΡΙΕΣ για 2 λεπτά περίπου.
Στο ταψί έπειτα τις ρίχνουμε ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ και τις αφήνουμε να κρυώσουν και να τραβήξουν το αλάτι
Προσθέτουμε ΣΚΟΡΔΑ, ΣΕΛΙΝΟ και ΚΑΡΟΤΑ βρασμένα κι αυτά. 
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τις απολαμβάνουμε σχεδόν αμέσως ή σε τρεις μέρες.
Προσοχή: δεν κρατάνε μεγάλο διάστημα έξω θέλουν ψυγείο, γι' αυτό κάνουμε μικρή ποσότητα πάντα.
Δοκιμασμένη συνταγή πολλά χρόνια!
Δια χειρός γυναικός!



Δημιουργός συνταγής: Stavros Tsalampounis 
  
 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!