
ΥΠΕΡΟΧΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΓΙΑ BURGER ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΑ
Εξαιρετικά νόστιμα και αφράτα!!!
Μου βγήκαν 17 κομμάτια!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μικρό μπολ βάζω 2 κ.σ. ΑΛΕΥΡΙ για όλες τις χρήσεις, 2 φακελάκια ΜΑΓΙΑ, 1 κ.γ. ΖΑΧΑΡΗ και λίγο χλιαρό ΝΕΡΟ.
- Το αφήνω σκεπασμένο να φουσκώσει για 15 λεπτά.
- Στον κάδο του μίξερ βάζω 600 γρ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ., 300 γρ. ΚΙΤΡΙΝΟ ΑΛΕΥΡΙ, 2 κ.γ. ΑΛΑΤΙ και 1 κ.γ. ζάχαρη.
- Κάνω λακκούβα και βάζω μέσα το ΜΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΜΑΓΙΑΣ.
- Ζυγίζω 600 ml ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ και αρχίζω να χτυπάω στην μεσαία ταχύτητα ενώ προσθέτω το ΝΕΡΟ. Χτυπάω για περίπου 7 λεπτά.
- Μετά αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα.
- Κάνω μπαλάκια την μισή δόση, περνάω με πινέλο ΖΑΧΑΡΟΝΕΡΟ και πασπαλίζω με ΣΟΥΣΑΜΙ και αφήνω άλλη μισή ώρα.
- Το υπόλοιπο μείγμα το ανοίγω σε χοντρό φύλλο περίπου 2 εκατοστών, πασπαλίζω ΚΑΝΕΛΑ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Ή ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ και ΣΤΑΦΙΔΕΣ και τυλίγω σε ρόλο.
- Κόβω φέτες, σχηματίζω μπαλάκια και ακολουθώ την ίδια διαδικασία με τα σκέτα.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.