Τούρτα σοκολάτα - Oreo



ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - OREO


Παντεσπάνι
70 γρ. κακάο
250 ml νερό, βραστό
140 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
3 αβγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
260 ml ξινόγαλο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο με το βραστό νερό και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό, για τουλάχιστον 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Έχουμε ήδη σε ένα μπολ το αλεύρι και προσθέτουμε τη σόδα με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Με το που αφρατέψει το μείγμα στον κάδο, προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. (θέλουμε να χτυπηθούν καλά η ζάχαρη με τα αυγά).
Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, προσθέτουμε το μείγμα κακάο-νερό στον κάδο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρούμε από τον κάδο και με ένα κουτάλι παίρνουμε ότι έχει κολλήσει από το μείγμα στα τοιχώματα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Το βάζουμε σε 26άρι τσερκι και ψήνουμε για περίπου 45 - 50 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ξυλάκι να βγαίνει καθαρό.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε ιδανικά στο ψυγείο για μια νύχτα.
Το κόβουμε σε τρία μέρη.

Κρέμα Oreo
330 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί κρέμα
170 γρ. άχνη
1 βανίλια
1/2 πακέτο oreo θρυμματισμενα (εγώ έβαλα γεύση φράουλα)
και το υπόλοιπο σε μεγαλύτερα κομμάτια

Εκτέλεση
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. 
Σταδιακά αυξάνετε την ταχύτητα και σταματάτε το χτύπημα μόλις δείτε ότι έχετε μια σφιχτή σαντιγί.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε ένα αφράτο μίγμα.
Σιγά-σιγά ρίχνετε το μίγμα αυτό στη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα ή μαρίζ.
Προσθέτετε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα κομμάτια και τα ενσωματώνετε και αυτά στην κρέμα με απαλές κινήσεις.

Κρέμα σοκολάτα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
άχνη όσο γλυκιά τη θέλω

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα.
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Περιμένουμε 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε στην κουζινομηχανή με το σύρμα την κρέμα γάλακτος με την αχνη μέχρι να σφίξει και να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι (όχι τελείως σαντιγί).
Την προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφήνουμε τη μους στο ψυγείο να σφίξει τόσο που να στέκεται.

Γκανάς σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση
Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος καλά και τη ρίχνω πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Αφήνω ένα λεπτό και ανακατεύω, ρίχνω και το μέλι.



Δημιουργός συνταγής: Eleni Kalaitzidou