Στριφτάρια με ελιές


ΣΤΡΙΦΤΑΡΙΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

Συνταγή
1 κύβο μαγιά (25 γρ)
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές μέλι
¼ κούπας λάδι
1 κούπα χλιαρό νερό
2 κούπες ελιές καλαμών ψιλοκομμένες
ρίγανη
¼ κούπας λάδι για την μέση και για επάνω

Ενεργοποιώ τη μαγιά με λίγο νερό, 1 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι.
Ζυμώνω όλα μαζί τα υλικά.
Η ζύμη είναι μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αφήνω να φουσκώσει και τη χωρίζω σε 2 κομμάτια.
Ανοίγω 2 φύλλα 1 εκατοστό πάχος περίπου.
Ρίχνω τις ελιές, τη ρίγανη και λίγο λάδι.
Σκεπάζω με το άλλο κομμάτι και ρίχνω λάδι.
Κόβω σε λωρίδες και στρίβω.
Αφήνω να φουσκώσουν και ψήνω στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Μόλις τα βγάλω αλείφω με λίγο λάδι για να γυαλίσουν!



Credits:
Σοφία Γκογκόση Γιάννης Γκιούρας
ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΟΥ. live με την Maria Kazdagli