Εύκολα αφράτα πεϊνιρλί



ΕΥΚΟΛΑ ΑΦΡΑΤΑ ΠΕΪΝΙΡΛΙ

Υλικά
1 ποτήρι νερού ζεστό γάλα
1 ποτήρι νερού χλιαρό νερό
1 φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 ασπράδι αυγού
1 κοφτή κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
περίπου 1 κιλό αλεύρι γοχ

Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά και φτιάχνουμε μια αφράτη ζύμη.
Αφήνουμε να διπλασιαστεί.
Κόβουμε μπαλίτσα σε μέγεθος αυγού και ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλό φύλλο σε μέγεθος περίπου ενός πιάτου του φρούτου. Ούτε πολύ χοντρό το φύλλο ούτε και λεπτό λεπτό.
Βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και φτιάχνουμε το πεϊνιρλί.
Εγώ έβαλα σάλτσα πουμαρό με λίγο σκόρδο και ρίγανη, ροδέλες κρεμμύδι, πιπεριές χρωματιστές, ζαμπόν στα μισά και στα άλλα κιμά και τυρί που λιώνει.
Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Τα υλικά αυτά έβγαλαν 25 κομμάτια.