ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά:
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
240 ml γάλα
10 κ.σ. λάδι ελαφρύ
400 γρ. αλεύρι
100 γρ. κακάο
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
120 ml βραστό νερό
Γλάσο
400 γρ. κρέμα γάλακτος
375 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. Βιτάμ
400 γρ. κρέμα γάλακτος
375 γρ. κουβερτούρα
3 κ.σ. Βιτάμ
Διακόσμηση
50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Τέλος ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψί (Νο 26), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Το βγάζουμε και το κόβουμε.
Κάνουμε και το ΓΛΑΣΣΟ και το ρίχνουμε από πάνω.
Διακοσμούμε με τις νιφάδες σοκολάτας.
50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το γάλα και το λάδι.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε κοσκινισμένα το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Τέλος ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε το ταψί (Νο 26), ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Το βγάζουμε και το κόβουμε.
Κάνουμε και το ΓΛΑΣΣΟ και το ρίχνουμε από πάνω.
Διακοσμούμε με τις νιφάδες σοκολάτας.