
Η ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ
Δοκιμάστε τη και θα με θυμηθείτε!!
Δεν είναι η αυθεντική Ιταλική, είναι μαμαδίστικη και τέλεια!!
Υλικά
- 150 γρ. μπέικον
- 2 κ.σ. λάδι
- 1 αυγό
- 3 κρόκοι
- 150 ml κρέμα γάλατος
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρεζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Κόβετε το μπέικον σε τετραγωνάκια.
- Το βάζετε σε ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε πολύ καλά, μέχρι να γίνει διάφανο.
- Ξεχωριστά σε ένα μπολάκι βάζετε το αυγό με τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε 350γρ. σπαγγέτι, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι με το μπέικον.
- Ανακατεύετε, προσθέτετε και το μείγμα από το μπολ και σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά.