Ριζότο με γαρίδες


ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο ούζο
2 ντομάτες
3 χλωρά κρεμμυδάκια
Μερικά κλωναρακια μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
2 ποτήρια νερού ρύζι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κρατάμε μερικές γαρίδες ολόκληρες και τις υπόλοιπες τις καθαρίζουμε από το κέλυφος και αφαιρούμε το εντεράκι.
Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε.
Πλένουμε τα κελύφη και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 5 ποτήρια νερό να βράσουν 20 με 25 λεπτά.
Στραγγίζουμε το νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τις γαρίδες.
Τις γυρίζουμε και όταν πιουν τα υγρά που βγάζουν σβήνουμε με το ούζο.
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε τις γαρίδες και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το ρύζι που το ανακατεύουμε να λαδωθει, τις ντομάτες ξεφλουδισμενες και ψιλοκομμένες και το νερό που βρασαμε τα κελύφη.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Δύο λεπτά προτού τραβήξουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά βάζουμε πάλι τις γαρίδες και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο να πάρουν δύο τρεις βράσεις.


ΠΗΓΗ: Litsa Kokkoni