ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ - ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Είναι πεντανοστιμα και εύκολα!
Με μερεντα τα έφτιαξα άλλη φορά βάζω και μαρμελάδα.
ΣΥΝΤΑΓΗ
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 ποτήρι χλιαρό σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
10 - 12 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. αλάτι
μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ ή ξύσμα πορτοκαλιού, ό,τι μυρωδικά θέλετε
Αλεύρι 900 με 1 κιλό περίπου
Ζυμώνουμε και αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά.
Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε.
ΠΗΓΗ: Μαρια Ροβιθακη
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!