
ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ - ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Είναι πεντανοστιμα και εύκολα!
Με μερεντα τα έφτιαξα άλλη φορά βάζω και μαρμελάδα.
Υλικά
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι χλιαρό σπορέλαιο
- 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
- 10 - 12 κ.σ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- μαχλέπι, μαστίχα, κακουλέ ή ξύσμα πορτοκαλιού, ό,τι μυρωδικά θέλετε
- Αλεύρι 900 με 1 κιλό περίπου
Εκτέλεση
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
- Πλάθουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά.
- Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε σουσάμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να πάρουν το χρώμα που θέλετε.