ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΕΜΠΕΛΟΠΙΤΑ
Μια εύκολη και γρήγορη πίτα, ιδανική για όσους αναζητούν ένα πεντανόστιμο και χορταστικό σνακ χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες. Φτιαγμένη με απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι, συνδυάζει τη φέτα και το ημίσκληρο τυρί με μια αφράτη ζύμη για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα!
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 170 γρ. λιωμένη μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
- 300 γρ. φέτα τριμμένη
- 100 γρ. ημίσκληρο τυρί τριμμένο
- 3 αυγά
- 1/2 ποτήρι γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
- Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη ή το καλαμποκέλαιο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Σε ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των στερεών υλικών στο υγρό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό χωρίς σβώλους.
- Προσθέτουμε τη φέτα και το ημίσκληρο τυρί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
- Στρώνουμε ένα ταψί 30 εκ. με λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.
- Αφού περάσουν τα 10 λεπτά, βγάζουμε την πίτα από τον φούρνο και τη χαράζουμε σε κομμάτια.
- Στη συνέχεια, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια και να έχει ψηθεί καλά το εσωτερικό. Δε θέλουμε να φουσκώσει πολύ.
- Βγάζουμε την τεμπελόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρουμε.
- Αυτή η πίτα είναι υπέροχη τόσο ζεστή όσο και σε θερμοκρασία δωματίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!