Μπατζίνα Θεσσαλίας



ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η νόστιμη αγαπημένη πίτα!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 ποτήρια ξυσμένο ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ (ξερό).
Ή ΧΛΩΡΑ καθαρισμένα απ τη φλούδα, είναι το ίδιο νόστιμα!
Τα ξύνουμε απ τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ κι αφήνουμε σε τρυπητό για 5 λεπτάκια
Στίβουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά.όχι πολύ στύψιμο γιατί θέλουμε τη γλύκα τους!
Βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε μέσα κι ανακατεύουμε:
1 κούπα ΓΑΛΑ 
2 με 3 ΑΥΓΑ, ελαφρά χτυπημένα
1/2 κιλό ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
1 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 κ.σ ΒΙΤΑΜ λιωμένο
Ελάχιστο ΑΛΑΤΙ
1 κ.σ ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ. όσο πάρει για να γίνει πηχτός χυλός (4 με 5 κούπες περίπου)
Προαιρετικά και λίγη ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ (εγώ βαζω!)
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ το ταψί κουζίνας, απλώνουμε ομοιόμορφα το χυλό, ραντίζουμε με ελάχιστο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  και ψήνουμε για 45 λεπτα περιπου σε μέτριο φούρνο.


Credits:
Βάνα Ντελή
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ