Μπατζίνα Θεσσαλίας



ΜΠΑΤΖΙΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Η νόστιμη αγαπημένη πίτα!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 ποτήρια ξυσμένο ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ (ξερό).
Ή ΧΛΩΡΑ καθαρισμένα απ τη φλούδα, είναι το ίδιο νόστιμα!
Τα ξύνουμε απ τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ κι αφήνουμε σε τρυπητό για 5 λεπτάκια
Στίβουμε λίγο να φύγουν τα πολλά υγρά.όχι πολύ στύψιμο γιατί θέλουμε τη γλύκα τους!
Βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε μέσα κι ανακατεύουμε:
1 κούπα ΓΑΛΑ 
2 με 3 ΑΥΓΑ, ελαφρά χτυπημένα
1/2 κιλό ΤΥΡΙ ΦΕΤΑ
1 κούπα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 κ.σ ΒΙΤΑΜ λιωμένο
Ελάχιστο ΑΛΑΤΙ
1 κ.σ ΖΑΧΑΡΗ
ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ. όσο πάρει για να γίνει πηχτός χυλός (4 με 5 κούπες περίπου)
Προαιρετικά και λίγη ΚΑΝΕΛΙΤΣΑ (εγώ βαζω!)
ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ το ταψί κουζίνας, απλώνουμε ομοιόμορφα το χυλό, ραντίζουμε με ελάχιστο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ  και ψήνουμε για 45 λεπτα περιπου σε μέτριο φούρνο.


Δημιουργός συνταγής: Βάνα Ντελή

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!