Αφράτο κέικ μανταρίνι με γιαούρτι και λάδι



ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ


Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ηλιέλαιο
  • 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά μεγάλα
  • 120 γρ φρέσκο χυμό μανταρινιού
  • 120 γρ γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα μανταρινιού
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κάψουλες βανίλιας


Εκτέλεση

  1. Χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια κρέμα (τουλάχιστον 10 λεπτά).
  2. Ύστερα προσθέτω το ξύσμα μανταρινιού και σιγά - σιγά το λάδι για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μου.
  3. Ύστερα ξεκινάω να ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό μανταρινιού.
  4. Το ρίχνω στη φόρμα αφού την έχω βουτυρώσει και αλευρώσει.
  5. Το ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για 50 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα με τον φούρνο.
  6. Η φόρμα που χρησιμοποίησα ήταν Νο 28.




Credits:

Dina Doriza
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ