ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΑΔΙ
Υλικά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι ηλιέλαιο
- 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 5 αυγά μεγάλα
- 120 γρ φρέσκο χυμό μανταρινιού
- 120 γρ γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα μανταρινιού
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κάψουλες βανίλιας
Εκτέλεση
- Χτυπάω τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια κρέμα (τουλάχιστον 10 λεπτά).
- Ύστερα προσθέτω το ξύσμα μανταρινιού και σιγά - σιγά το λάδι για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα μου.
- Ύστερα ξεκινάω να ρίχνω εναλλάξ το αλεύρι με το χυμό μανταρινιού.
- Το ρίχνω στη φόρμα αφού την έχω βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Το ψήνω στους 180 βαθμούς, πάνω - κάτω αντίσταση για 50 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα με τον φούρνο.
- Η φόρμα που χρησιμοποίησα ήταν Νο 28.
Credits:
Dina DorizaΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ