Τυροκούλουρα


ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Το καλύτερο κολατσιό για μικρούς και μεγάλους!

Υλικά
1 γιαούρτι 250 γραμ
1 φακελάκι μαγιά
2 φλιτζάνες νερό χλιαρό
600 γραμ αλεύρι γ.ο.χ.
1 πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κ.γ. αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
φέτα τριμμένη
σουσάμι για πασπάλισμα
1 αυγό για άλειμμα

Ζεσταίνω λίγο το νερό, το ανακατεύω με τη μαγιά και λίγο αλεύρι και το αφήνω να ενεργοποιηθεί.
Σε άλλο μπολ βάζω τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύω και προσθέτω το μίγμα της μαγιάς.
Ανακατεύω και κάνω μια ζύμη λαδώνοντας τα χέρια.
Αν κολλάει το ζυμάρι βουτάω τα χέρια στο αλεύρι.
Το σκεπάζω με πετσέτα και το αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κάνω μπαλάκια και ανοίγω μικρά φύλλα.
Τρίβω τη φέτα και την απλώνω στη μέση των φύλλων.
Τα τυλίγω κουλούρια, αλείφω με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω σουσάμι.
Τα αφήνω να φουσκώσουν για μια ώρα σε ζεστό μέρος και τα ψήνω για 35 λεπτά, στους 170 βαθμούς,.
Μπορείτε και να τα τηγανίσετε για πιο γρήγορα.


Credits: