Κουλουράκια με γεύση τσουρεκιού



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ


Πραγματικά μοσχομύρισε το σπίτι λες και ψήνω τσουρέκια!
Εγώ βάζω και ξύσμα πορτοκάλι και 2 βανίλιες έξτρα.


Υλικά

  • 2 στραγγιστά γιαούρτια
  • 2 κεσεδάκια σπορέλαιο
  • 2 κεσεδάκια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 10 κεσεδάκια αλεύρι
  • 2 φακελάκια μπέικιν
  • 1 μαχλέπι
  • 1 κακουλέ
  • Αν θέλετε βάζετε και 2 βανίλιες και ξύσμα πορτοκαλιού
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • Κρόκο αυγού για επάλειψη


Εκτέλεση

  1. Ανακατεύω τη ζάχαρη με το λάδι να λιώσει.
  2. Προσθέτω τα αυγά χτυπημένα, ρίχνω το γιαούρτι, τα μυρωδικά και το μπέικιν και τέλος το αλεύρι και ζυμώνω με το χέρι.
  3. Αφήνω να ξεκουραστεί 15 λεπτά και μετά πλάθω κουλουράκια, κάνοντας πρώτα μπαλίτσες όσο ένα μεγάλο καρύδι.
  4. Αυγουλώνω, ρίχνω σουσάμι, και ψήνω για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν!


ΠΗΓΗ: εκτέλεση Aggelika Gougousidou, συνταγή Κατερινα Μαδικα

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget