ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΤΣΟΥΡΕΚΙΟΥ
Πραγματικά μοσχομύρισε το σπίτι λες και ψήνω τσουρέκια!
Εγώ βάζω και ξύσμα πορτοκάλι και 2 βανίλιες έξτρα.
Υλικά
- 2 στραγγιστά γιαούρτια
- 2 κεσεδάκια σπορέλαιο
- 2 κεσεδάκια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 10 κεσεδάκια αλεύρι
- 2 φακελάκια μπέικιν
- 1 μαχλέπι
- 1 κακουλέ
- Αν θέλετε βάζετε και 2 βανίλιες και ξύσμα πορτοκαλιού
- Σουσάμι για πασπάλισμα
- Κρόκο αυγού για επάλειψη
Εκτέλεση
- Ανακατεύω τη ζάχαρη με το λάδι να λιώσει.
- Προσθέτω τα αυγά χτυπημένα, ρίχνω το γιαούρτι, τα μυρωδικά και το μπέικιν και τέλος το αλεύρι και ζυμώνω με το χέρι.
- Αφήνω να ξεκουραστεί 15 λεπτά και μετά πλάθω κουλουράκια, κάνοντας πρώτα μπαλίτσες όσο ένα μεγάλο καρύδι.
- Αυγουλώνω, ρίχνω σουσάμι, και ψήνω για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσουν!
ΠΗΓΗ: εκτέλεση Aggelika Gougousidou, συνταγή Κατερινα Μαδικα
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!