ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΚΟΥΛΑΣ
Γκούλας χοιρινό έχουμε σήμερα, με πουρέ και πιλαφακι!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα ή χύτρα, σοτάρουμε με λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ το ΚΡΕΑΣ σε μερίδες να θωρακίστει καλά και να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια, 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και 1 ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ σε κομματάκια να σωταριστουν λίγο κι αυτά.
- Προσθέτουμε 1 κουταλιά ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 κουταλιά ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ, λίγο ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ και 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ. Αν θέλουμε και λίγο ΚΑΓΙΕΝ να γίνει πικάντικο.
- Ρίχνουμε αρκετό ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ να σκεπαστεί το κρέας και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Εγώ το βράζω στη χύτρα ταχύτητος για 20 λεπτά και γίνεται πολύ μαλακό!
- Τέλος για να χυλωσουμε την σαλτσουλα, σε λίγο ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ, 1/2 φλυτζανι περίπου, διαλύουμε 2 κουταλιές ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ή ΝΙΣΕΣΤΕ, και αφού το ρίξουμε στο ζουμακι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά με σύρμα.
- Έκανα για συνοδευτικο λίγο πιλάφι με ΜΠΑΣΜΑΤΙ και έναν έτοιμο ΠΟΥΡΕ του εμπορίου, που μας αρέσει περισσότερο!