Χοιρινό Γκούλας

 

ΧΟΙΡΙΝΟ ΓΚΟΥΛΑΣ

Γκούλας χοιρινό έχουμε σήμερα, με πουρέ και πιλαφακι!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ή χύτρα, σοτάρουμε με λίγο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ το ΚΡΕΑΣ σε μερίδες να θωρακίστει καλά και να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Ρίχνουμε στη συνέχεια, 1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο και 1 ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ σε κομματάκια να σωταριστουν λίγο κι αυτά.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 κουταλιά ΠΑΠΡΙΚΑ ΓΛΥΚΙΑ, λίγο ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ και 1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ. Αν θέλουμε και λίγο ΚΑΓΙΕΝ να γίνει πικάντικο.
Ρίχνουμε αρκετό ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ να σκεπαστεί το κρέας και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
Εγώ το βράζω στη χύτρα ταχύτητος για 20 λεπτά και γίνεται πολύ μαλακό!
Τέλος για να χυλωσουμε την σαλτσουλα, σε λίγο ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ, 1/2 φλυτζανι περίπου, διαλύουμε 2 κουταλιές ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ή ΝΙΣΕΣΤΕ, και αφού το ρίξουμε στο ζουμακι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει καλά με σύρμα.
Έκανα για συνοδευτικο λίγο πιλάφι με ΜΠΑΣΜΑΤΙ και έναν έτοιμο ΠΟΥΡΕ του εμπορίου, που μας αρέσει περισσότερο!


Credits: