ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ Ή ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Μπουρεκάκια σε δύο εκδοχές, για φούρνο ή τηγάνι.
Το υλικό της γέμισης είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις.
Την ποσότητα την κανονίζετε εσείς, ανάλογα με τα άτομα που έχετε.
Υλικά
- πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
- κρεμμυδάκια φρέσκα και ξερά
- σκόρδο
- πιπεριά κόκκινη και πράσινη
- μυρωδικά διάφορα
- μαϊντανό
- άνηθο
- ρίγανη
- δυόσμο απαραίτητα
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο
- νηστίσιμο κίτρινο τυρί
- φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
- Η διαδικασία και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια.
- Στα φύλλα βάζουμε γέμιση και τυρί (μία φέτα στα τρία).
- Κάνουμε μαντηλάκι και έπειτα ρολάκια.
- Στο φούρνο έβαλα και σουσάμι επάνω.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Στο τηγάνι κανονικά τηγανίζουμε με σπορέλαιο.
- Σερβίρουμε ζεστά σαν ξεκίνημα ή συνοδεία στο κυρίως γεύμα μας ή για ένα γρήγορο πρωινό ή ακόμα και απογευματινό.