ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
Υλικά
3-4 μελιτζάνες
7-8 πατάτες
350 γρ τυρί τριμμένο που λιώνει (Gouda, Edam)
3 αυγά
100 γρ αλεύρι γοχ
250 γρ. κρέμα γάλακτος
Χυμό από δύο μικρές τομάτες
Λίγο κρεμμύδι φρέσκο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένω τις μελιτζάνες, αφαιρώ την περισσότερη από την φλούδα, τις κόβω ροδέλες και τις ψήνω στο γκριλ με ελάχιστο λάδι.
Κόβω και τις πατάτες ροδέλες και τις περνάω λίγο από το τηγάνι.
Σε ένα κατσαρολακι βάζω λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το κρεμμύδι.
Ρίχνω την τομάτα, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο νεράκι και αφήνω να πάρει βράση.
Στο πυρέξ μου τώρα, στον πάτο, απλώνω λίγη σάλτσα.
Στρώνω σε όλη την επιφάνεια πατάτες. Απλώνω λίγο τυράκι. Από πάνω στρώνω μελιτζάνες. Μετά λίγη σάλτσα και πάλι τυρί. Άλλη μία στρώση πατάτες, τυράκι, μελιτζάνες και σάλτσα.
Σε μπολ χτυπώ τα αυγά.
Σε μπολ χτυπώ τα αυγά.
Σταδιακά ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα.
Προσθέτω και την κρέμα γάλακτος.
Όλα μαζί τα περιχύνω στο πυρέξ.
Καλύπτω όλη την επιφάνεια με τυράκι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να κάνει κρούστα.
Credits:
Penelope Panagiotopoulou
Μαγειρικές Απολαύσεις
Μαγειρικές Απολαύσεις