ΥΠΕΡΟΧΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!
Γλυκός πειρασμός!
Υλικά
200 ml γάλα χλιαρό
200 ml νερό χλιαρό
700 με 750 γρ. αλεύρι
25 γρ νωπή μαγιά
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
50 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
Για την επικάλυψη σοκολάτας
170 γρ. σοκολάτα γάλακτος
200 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο
50 ml γάλα
2 κ.γ. νισεστέ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη μαγιά, το νερό χλιαρό, τη ζάχαρη και 1 κ.σ. αλεύρι και τα αφήνουμε για 20 λεπτά για να ενεργοποιηθεί.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε για 2 ώρες για να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος.
Τα ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο με τον πλάστη ή με το χέρι και με ένα ποτήρι και ένα καπάκι διαμορφώνουμε το σχήμα του ντόνατς.
Τα αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Εάν θέλουμε τα τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο.
Για το γλάσο σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε.
Για το γλάσο σοκολάτας
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το νισεστέ με το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.
Το ανακατεύουμε καλά σε χλιαρή φωτιά μέχρι να δέσει η σοκολάτα.
Βουτάμε ένα - ένα τα Ντόνατς και ρίχνουμε από επάνω χρωματιστή τρούφα.