
ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ
Ένα φαγητό με δυνατές γεύσεις, μελωμένο, σήμα κατατεθέν του τόπου μου που λατρεύω!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβω τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ σε φέτες και τις βάζω στο ΝΕΡΟ να ξεπικρίσουν.
- Στεγνώνω καλά.
- Τηγανίζω και ΑΛΑΤΙΖΩ.
- Σε πλατιά κατσαρόλα βάζω φετούλες ΣΚΟΡΔΟ, μπόλικο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και τσιγαρίζω. Προσθέτω 1 κιλό τριμμένη ΝΤΟΜΑΤΑ, 2 κουταλιές ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 κλωναράκι ΡΙΓΑΝΗΣ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ και σιγοβράζω για μισή ώρα περίπου.
- Μετά προσθέτω τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, βράζω για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτω κομμάτια ντόπιο ΛΑΔΟΤΥΡΙ.
- Σας γράφω την αυθεντική συνταγή, που τις περισσότερες φορές κόβουν τις μελιτζάνες κυδωνάτες, απλά εγώ σήμερα βάζω ακόμη ΠΑΤΑΤΕΣ και ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ και το ΤΥΡΙ στο πιάτο.

Δημιουργός συνταγής: Zoy Plarn
