ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΣΚΟΡΔΟΣΤΟΥΜΠΙ
Ένα φαγητό με δυνατές γεύσεις, μελωμένο, σήμα κατατεθέν του τόπου μου που λατρεύω!
Credits:
Ένα φαγητό με δυνατές γεύσεις, μελωμένο, σήμα κατατεθέν του τόπου μου που λατρεύω!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ σε φέτες και τις βάζω στο ΝΕΡΟ να ξεπικρίσουν.
Στεγνώνω καλά.
Τηγανίζω και ΑΛΑΤΙΖΩ.
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζω φετούλες ΣΚΟΡΔΟ, μπόλικο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και τσιγαρίζω. Προσθέτω 1 κιλό τριμμένη ΝΤΟΜΑΤΑ, 2 κουταλιές ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 κλωναράκι ΡΙΓΑΝΗΣ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ και σιγοβράζω για μισή ώρα περίπου.
Μετά προσθέτω τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, βράζω για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτω κομμάτια ντόπιο ΛΑΔΟΤΥΡΙ.
Σας γράφω την αυθεντική συνταγή, που τις περισσότερες φορές κόβουν τις μελιτζάνες κυδωνάτες, απλά εγώ σήμερα βάζω ακόμη ΠΑΤΑΤΕΣ και ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ και το ΤΥΡΙ στο πιάτο.
Κόβω τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ σε φέτες και τις βάζω στο ΝΕΡΟ να ξεπικρίσουν.
Στεγνώνω καλά.
Τηγανίζω και ΑΛΑΤΙΖΩ.
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζω φετούλες ΣΚΟΡΔΟ, μπόλικο ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ και τσιγαρίζω. Προσθέτω 1 κιλό τριμμένη ΝΤΟΜΑΤΑ, 2 κουταλιές ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 κλωναράκι ΡΙΓΑΝΗΣ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ και σιγοβράζω για μισή ώρα περίπου.
Μετά προσθέτω τις ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, βράζω για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτω κομμάτια ντόπιο ΛΑΔΟΤΥΡΙ.
Σας γράφω την αυθεντική συνταγή, που τις περισσότερες φορές κόβουν τις μελιτζάνες κυδωνάτες, απλά εγώ σήμερα βάζω ακόμη ΠΑΤΑΤΕΣ και ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ και το ΤΥΡΙ στο πιάτο.
Credits:
Zoy Plarn
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ