ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
Απλά νοστιμότατο!!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστώ 500 γρ. κατεψυγμένα ΜΥΔΙΑ τα οποία θα αφήσω να ξεπαγώσουν, θα τα ξεπλύνω και θα τα αφήσω 15 λεπτά σε ένα μπολ με νερό και 3 κ.σ. ΞΥΔΙ.
Ετοιμάζω το ΠΙΛΑΦΙ μου ως εξής:
Σε μια κατσαρόλα με ΛΑΔΙ σοτάρω 2 κούπες ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ αφού πρώτα το έχω ξεπλύνει και στραγγίξει.
Μόλις το ρύζι πάρει ένα ελαφρύ χρώμα χαμηλώνω στο 1/2 τη φωτιά και ρίχνω 6 κούπες ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ, 1 κ.γ. ΑΛΑΤΙ, 1 ΚΥΒΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ και το αφήνω να πιει όλα τα υγρά του.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρω 1 ψιλοκομμένο ΚΡΕΜΜΥΔΙ με 2 σκελίδες ψιλοκομμένο ΣΚΟΡΔΟ μέχρι να ροδίσουν.
Τα σβήνω με 1/2 ποτήρι ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ και προσθέτω 1 ποτήρι ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ ΧΥΜΟ ΝΤΟΜΑΤΑΣ, 1 ποτήρι ΝΕΡΟ, ΑΛΑΤΙ και ΜΑΥΡΟ ΠΙΠΕΡΙ.
Προσθέτω και 1 ψιλοκομμένη ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ.
Μόλις πάρει βράση η σάλτσα και δέσει ελαφρώς προσθέτω τα ΜΥΔΙΑ, αφού πρώτα τα έχω ξεπλύνει από το ξύδι και 1 χούφτα ΑΝΗΘΟ.
Μαγειρεύω για 10 λεπτά, σβήνω το μάτι και το προσθέτω στην κατσαρόλα με το ΡΥΖΙ.
Ανακατεύω και το Μυδοπίλαφο είναι έτοιμο!!!
Στη συγκεκριμένη δημοσίευση τα μύδια τα βάζω πάνω στο ρύζι χωρίς να τα ανακατέψω σε αυτό!