ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
Αυτά τα αφράτα ψωμάκια είναι πραγματικά απίθανα.
Η γέμιση από πατάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά συνδυάζεται τέλεια με την αφράτη ζύμη.
Μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά ή κρύα, και είναι εξίσου νόστιμα είτε τα φτιάξετε στο τηγάνι είτε τα ψήσετε στον φούρνο.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά
Για τη ζύμη:- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 2 κ.γ. κοφτά αλάτι
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 6-7 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να μη χρειαστεί όλο)
Για τη γέμιση:
- 1 κιλό πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
- Αλάτι, κατά προτίμηση
- Πιπέρι, κατά προτίμηση
- Δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι (κατά προτίμηση)
- 1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
- Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για λίγο, ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε καλά τα μυρωδικά με τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στις βρασμένες και λιωμένες πατάτες.
- Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
- Χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά για να ανοίξουν.
- Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο κάθε ζύμης, κλείνουμε σε σχήμα πουγκιού και γυρίζουμε ώστε η κλειστή πλευρά να είναι από κάτω.
- Μπορούμε να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε. Αν τα ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!