Αφράτα Ψωμάκια με γέμιση Πατάτας και Μυρωδικών

Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με πατάτα και μυρωδικά

ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΠΑΤΑΤΑΣ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ


Αυτά τα αφράτα ψωμάκια είναι πραγματικά απίθανα.
Η γέμιση από πατάτα, κρεμμύδι και μυρωδικά συνδυάζεται τέλεια με την αφράτη ζύμη.
Μπορείτε να τα απολαύσετε ζεστά ή κρύα, και είναι εξίσου νόστιμα είτε τα φτιάξετε στο τηγάνι είτε τα ψήσετε στον φούρνο. 


Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 2 κ.γ. κοφτά αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 6-7 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως να μη χρειαστεί όλο)

Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό πατάτες, βρασμένες και λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, κατά προτίμηση
  • Πιπέρι, κατά προτίμηση
  • Δεντρολίβανο, ρίγανη και θυμάρι (κατά προτίμηση)
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. 
  2. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
  3. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη για λίγο, ενώ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  5. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν ελαφρά.
  6. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. 
  7. Ανακατεύουμε καλά τα μυρωδικά με τα κρεμμύδια.
  8. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στις βρασμένες και λιωμένες πατάτες. 
  9. Ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν οι γεύσεις.
  10. Χωρίς να περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε σε μικρά μπαλάκια και τα πατάμε ελαφρά για να ανοίξουν.
  11. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από τη γέμιση στο κέντρο κάθε ζύμης, κλείνουμε σε σχήμα πουγκιού και γυρίζουμε ώστε η κλειστή πλευρά να είναι από κάτω.
  12. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε ή να τα ψήσουμε. Αν τα ψήσουμε, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Καλή μας όρεξη!

Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με πατάτα και μυρωδικά

Δημιουργός συνταγής: Λένα Χριστοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget